Springdale skrivbord

JOBBA HEMIFRÅN SKAPA EN PRAKTISK ARBETSPLATS

BLI EN MÄSTARE PÅ ATT JOBBA HEMIFRÅN

Har du svårt att koncentrera dig när du sitter hemma? Blir du lätt störd eller har du fullt fokus hela dagen? Här är knepen för att hitta fokus när du jobbar hemifrån.

BEHÅLL DIN MORGONRUTIN

Kom in i din vanliga jobbrutin genom att gå upp samma tid som vanligt, klä på dig, ät frukost och varför inte ta en kort promenad som om du skulle ta dig till din arbetsplats. 

SÄTT UPP MÅL

Gör arbetet lite roligare genom att sätta upp några mål under dagen. Vad vill du hinna med under arbetsdagen? Jobbmässigt och privat. Skriv ner dessa och ge dig själv en klapp på axeln varje gång det är dags att bocka av en punkt. Kanske du kan unna dig att komma ut en stund på lunchen?

JOBBA EFFEKTIVT

Se till att du schemalägger din dag, inklusive dina pauser. Så det inte blir en massa slötittande på mobilen eller TV:n. Lägg bort telefonen om det inte är ditt viktigaste arbetsredskap och sitt i en bra position med bra ljus. Ställ dig upp och sträck på dig när det är dags för en liten paus, gå och hämta kaffe eller lyssna på din favoritlåt för att tänka på annat en stund. Ta en nypa luft och sätt dig sedan tillrätta igen. Tänk på att micropauser inte är en möjlighet att plöja igenom några avsnitt av favoritserien, utan håll de korta. 

VAL AV ARBETSPLATS

Att det är skönare att sitta i sängen och jobba kan nog det flesta hålla med om. Men att halvligga och jobba blir sällan bra. Sängen är trots allt en plats som våra hjärnor förknippar med avslappning och sömn. Sätt dig istället vid en plats du förknippar med arbete, till exempel vid ett skrivbord. Har du inget skrivbord är ofta matbordet den bästa platsen. Se också till att ha en bekväm stol.

KARMSTOLAR

Vid skrivbord är det extra bra att använda dig av en karmstol. Fördelen är att du kan avlasta dina axlar genom att vila dina underarmar på stolen och dessutom känns det mer omonat och tryggt att sitta i en karmstol. 

Fler och fler väljer också att ha stolar med karm till sina matgrupper för att det skapar en lite mer ombonad och lyxig känsla. 

FÖRVARING

Sitter du och jobbar vid ditt matbord så ha gärna någon dold förvaring intill så du enkelt kan stuva in dina saker där när arbetsdagen är slut. Annars är det lätt att arbete och jobb går in i vart annat och du fortsätter att tänka på jobbsaker eller jobbar allt för länge. 

Ett skåp är både praktiskt och rymligt. Det är perfekt att stuva in sin laptop, papper, pennor, block och pärmar i när du inte vill ha det framme. 

Se all vår förvaring.

MER INSPIRATION