Malone spegel hatthylla skohylla

VÄLKOMMEN HEM INSPIRATION TILL HALLEN

TIPS FÖR ATT INREDA DIN HALL

Hallen är det första du, din familj och dina gäster möts av när ni kommer hem. Så tänk på att din hall ska kännas välkomnande och organiserad. Hallen är som spegeln av hela ditt hem. Här har vi samlat några saker att tänka på.

3 TIPS FÖR EN INBJUDANDE HALL

Nedan har vi listat några viktiga saker att tänka på för att skapa en inbjudande hall. För oss är en snygg och funktionell förvaring avgörande för att skapa en välorganiserad och trivsam entré. En nyckelfaktor att beakta är att skapa en välkomnande atmosfär samtidigt som man maximerar det tillgängliga utrymmet.

Nr. 1 - FOKUS PÅ FUNKTIONALITET 

Eftersom hallen är det rum där ute möter inne, drar man lätt in smuts från utsidan. Därför är det viktigt att göra bra materialval när det kommer till golv och väggar, samt välja möbler som håller över tid. En optimal hall är både funktionell och välorganiserad.

Ett tips är att tänka att hallen ska ha plats för vinterns alla jackor, skor och vantar oavsett när på året du inreder och planerar din hall, eftersom det kommer en tid när detta ska kunna förvaras.

Det blir allt vanligare att man har en platsbyggd/inbyggd förvaring för att sedan komplettera med en visuellt snygg förvaring som sittbänkar med förvaring, hyllor, krokar och klädhängare.

Nr. 2 - EN OMBONAD OCH VÄLKOMNANDE ATMOSFÄR

Hallen är det rum som ger dina gäster, dig och din familj ett första intryck av bostaden. Ge därför hallen lite extra kärlek och omtanke genom att använda mjuka färger och inredningsdetaljer som gör att dina gäster har en större chans att känna sig välkomnande när de kommer in genom dörren.  

När det kommer till färg, se till att utgå ifrån hallens förutsättningar. En hall med mycket naturligt ljusinsläpp behöver inte nödvändigtvis målas in i en varm färg, utan våga gå åt lite kallare nyanser. Om hallen däremot inte har speciellt mycket ljusinsläpp, eller ingenting alls som det är i många fall, passar det fint med varmare färger för att skapa en varmare känsla. Var inte rädd för att addera färg till hallen som matchar resterande inredningsval i bostaden. – Hallen blir ett fint smakprov på resten av hemmet.

Nr. 3 MAXIMERA UTRYMMET

Hallen är oftast inte det rum som får mest kvadratmeter på planritningen utan är ett mindre utrymme. Därför är det viktigt att maximera utrymmet som finns, utan att det känns övermöblerat. 

Speglar är en enkel detalj som snabbt gör att rummet känns större eftersom det skapar en illusion av rymd. Det är också väldigt praktiskt med speglar i hallen, stora som små, för att enkelt kunna slå ett öga i spegeln innan man lämnar hemmet. Speglar fångar även upp ljus från angränsande rum och gör att hallen upplevs ljusare. Speglar med inbyggd förvaringslösning för nycklar ger en två i en lösning, perfekt i en mindre hall med begränsat utrymme. Hatthyllor och klädhängare i kombination med skoställ skapar en organiserad känsla samtidigt som du maximerar utrymmet och får ett snyggt visuellt uttryck på din hallinredning.

HUR SKA MAN TÄNKA NÄR MAN MÖBLERAR EN HALL?

När man ska möblera en hall är det viktigt att man har hushållets flödet i åtanke för att underlätta stressiga morgnar och undvika onödiga konflikter och störningsmoment. Vårt tips är att du först mäter upp din hall för att se hur mycket utrymme det finns att utgå ifrån när du väljer möbler samt var du kan placera dem för att maximera ytan.

Placera avhängningsmöjligheter i anslutning till ytterdörren för att enkelt kunna hänga av er jackorna när ni kommer hem. Exempelvis hatthyllor, kroklister, galgar eller en klädhängare minskar förhoppningsvis att jackor och andra ytterkläder hamnar på golvet.

TIPS! Om du har barn är det en superfin och bra idé att sätta upp en kroklist eller krokar i deras höjd, så de enkelt kan hänga upp sina egna ytterkläder när de blivit tillräckligt gamla.

Är du en person som älskar skor men även ordning och reda är det en toppenidé att sätta en öppen skohylla i anslutning till hatthyllan. Bredvid skohyllan blir det snyggt att ställa en sittbänk, där stora som små enkelt kan ta på sig skorna. Alternativt kan ett avlastningsbord vara en praktisk förvaringslösning för nycklar samtidigt som det blir en estetiskt tilltalande möbel att addera till hallen. Det är enkelt att dekorera med inredningsdetaljer som lampor eller blommor och blir en självklar plats att placera en spegel, perfekt för att kontrollera dina sista final touches innan du lämnar bostaden.

HUR INREDER MAN EN HALL?

När möblerna har kommit på plats är det dags att inreda hallen och sätta din personliga prägel, som gärna får harmonisera med resten av hemmet för att skapa en fin helhet.

Korgar som är estetiskt fina kan också vara väldigt praktiska om man använder dem som förvaring av exempelvis vantar, mössor och halsdukar. En dörrmatta ska fånga upp den smuts som man får med sig utifrån. Valet av färg är helt upp till dig, men en mörk matta är absolut att rekommendera, speciellt om du har småbarn. Har man en lång hall är det väldigt fint att addera en matta som löper genom hallen och ger ett mjukare intryck.  

Ge din hall de sista final touches genom att addera inredningsdetaljer som skapar en ombonad känsla:

  • Lampa på fot – tillför ett mjukt behagligt ljus.
  • Mindre vas med torkade eller färska snittblommor – en naturlig färgklick.
  • En större kruka med en grön växt hjälper till att förbättra luftkvalitén och ger en touch av naturlig skönhet till inredningen.
  • Staplade böcker ger en ombonad och personlig känsla till hallen samtidigt som det blir en fin inredningsdetalj.

MER INSPIRATION