Holton bokhylla ek Louise Hjorth

GUIDE ATT INREDA EN BOKHYLLA

DETALJERNA GÖR HELHETEN

Bokhyllan har återigen blivit trendig och fått ta plats i många hem. Att välja en bokhylla med unik design och styla den med vackra inredningsdetaljer har blivit väldigt populärt. Vi ger dig våra bästa tips om hur du lyckas med helheten.

5 TIPS PÅ HUR DU STYLAR EN BOKHYLLA

Vår HOLTON bokhylla har blivit omtyckt av många influencers och passar i de flesta hem. Men att inreda en välmatchad och balanserad bokhylla som samtidigt är personlig och praktisk kan vara en utmaning. Vi har samlat 5 konkreta tips och dessutom inspiration från Louise Hjorth, Valerie Aflalo och Emelie Ekmans stylingar. 

Holton bokhylla ek Lousie Hjorth 2

Louise Hjorth har stylat sin bokhylla i sovrummet med inredningsdetaljer som hon älskar att vakna upp till.

1. SKAPA BALANS

Att skapa balans i bokhyllan ger ett harmoniskt intryck. Om du exempelvis placerar några stora böcker på den högra sidan kan det vara bra att möta upp det med någon stor vas eller liknande någonstans på den vänstra sidan. Att det då finns två större föremål på varsin sida av bokhyllan skapar ett balanserat intryck. 

2. VÄLJ PERSONLIGA DETALJER

Ställ saker i hyllan som du verkligen tycker om, då blir det mer personligt. Kanske det unika loppisfyndet, ett minne från en resa eller varför inte dina favoritböcker?

3. ENHETLIG FÄRGSKALA

Försök hålla dig till en enhetlig färgskala så att allt harmoniserar. Om du har en bokhylla av trä kan det vara fint att styla den med andra naturmaterial som en gren eller en kvist. 

Holton bokhylla Valerie

Valerie har tagit in naturen i sin styling av bokhyllan vilket skapar fin harmoni.

4. LÅT DET VARA LUFTIGT

Bokhyllan får gärna ge ett luftigt intryck. Det gör inget om du inte fyller alla sektioner, det skapar bara ett lugn. Inredningsdetaljerna skapar helheten men bokhyllans utformning kan vara snygg i sin enkelhet, exempelvis de massiva formsvarvade gavlarna i HOLTON bokhylla som inger ett unikt designuttryck.

5. KOM IHÅG BELYSNINGEN

Vänta in kvällen och känn efter med belysningen. Var behöver det lysa, eller på vad?

Holton bokhylla ek 34 kvadrat 2

Hos Emelie Ekman är bokhyllan på kontoret, fylld med saker som inspirerar henne.

HOLTON I SKANDINAVISK DESIGN

HOLTON är en välarbetad kollektion i skandinavisk design. Bokhyllan rymmer mycket förvaring och blir ett snyggt blickfång i rummet. I HOLTON-kollektionen finns även matchande avlastningsbord och soffbord i naturek. 

 

MER INSPIRATION