Valerie Aflalo px

ROWICO HOME HOS VALERIE AFLALO

MÖBLER MED ETT HÅLLBARHETSTÄNK

Valerie Aflalo är en kreativ entreprenör som älskar att ha många projekt på gång. Det som Valerie lägger mest tid på just nu är sitt modeföretag, sin familj samt att fixa och inreda i sitt hem utanför Stockholm. Oavsett vad hon tar sig för är ett hållbarhetstänk viktigt.

Valerie Aflalo

HEMMA HOS VALERIE AFLALO

Valerie brinner för hållbarhet, dels i sitt egna bolag men också hur andra företag arbetar med sitt hållbarhetsarbete. Därmed fick hon upp ögonen för oss på Rowico Home och vi fick möjlighet att träffas.

Vi på Rowico Home tänker hållbarhet i alla led, och strävar efter att ständigt utveckla samt förbättra vårt hållbarhetstänk. Det är något som vårt företag och Valeries bolag har gemensamt och efter ett lyckat möte hittade Valerie några Rowico Home möbler som hon gillade. Vi fick sedan möjligheten att leverera möbelfavoriterna till hennes fantastiskt renoverade hus i Enskede.

VALERIES FAVORITER FRÅN ROWICO HOME

Valerie har en kreativ ådra och har genom åren gått från att ha varit modell till att ha blivit designern som alla pratar om och som driver modeföretaget Valerie. I hennes sociala medier får vi följa med i hennes liv som kläddesigner, småbarnsmamma och husägare.

– Jag älskar mitt jobb och tycker verkligen om att dela med mig av allt jag tycker om här i livet. Familj, resor, mat, vänner, mitt arbete och inredning såklart!

Inredningsintresset har kommit sakta men säkert under tiden som Valerie och hennes man renoverat flera olika bostäder. Idag är inredning ett stort intresse.

HOLTON BOKHYLLA

Valerie älskar genuina trämöblerna och har valt att placera HOLTON hylla bredvid sin matplats.

– De rundade formerna passar så bra in bredvid vår matplats som också har stolar med lite rundade former. Det blir en snygg förvaring på den platsen samtidigt som det blir en inredningsdetalj.

Valerie Holton hylla ek
Valerie Holton hylla ek 2

SULLIVAN SOFFBORD & AUCKLAND MATTA

Valerie berättar att det har varit en utmaning att hitta rätt bland soffbord. Men med SULLIVAN soffbord kändes det väldigt bra och med två olika storlekar så skapade hon en satsbordskänsla.

– De räfflade linjerna på soffborden och dess rundade hörn passar formspråket i vårt hem och har tillsammans med AUCKLAND matta verkligen skapat en helhet i vårt vardagsrum.

Med sin naturfärg så ingav mattan ett otroligt lugn och en värme i Valeries vardagsrum.

– Det blir en wow-känsla varje gång jag kommer in i rummet och mattan är så varm och skön att gå på.

Valerie Sullivan soffbord vitpigmenterad ek2
Valerie Sullivan soffbord vitpigmenterad ek3
Valerie Sullivan soffbord vitpigmenterad ek1

INREDNINGSTIPS FRÅN VALERIE AFLALO

När vi var hemma hos Valerie undrade vi vad hon har för enkla inredningstips att dela med sig av?

– Välj en röd linje, blanda gärna nytt och gammalt men håll dig till ett koncept för att skapa en skön känsla i ett hem. För mig är det materialval och färgval. Jag älskar jordnära färger med olika textur, för mig är det harmoni, och då håller jag mig till det i inredningen. Att blanda material är också en viktig del i skapandet av ett hem. Har du tex ett stengolv kanske du behöver få in mjuka linnegardiner, en ullmatta och mjuka möbler i exempelvis trä.

Eftersom Valerie lever med design och att skapa nya kollektioner så undrade vi hur hon ser inredningstrenden 2022?

– Jag tror att det handgjorda ”robusta” dvs med hög kvalitetskänsla kommer fortsätta vara åtråvärt. Allt från val av textilier till keramik. Vitt och fräscht kommer även tillbaka lite igen men blandat med trämaterial. Jag tror även att vi i takt med att vi spenderar mer tid hemma värdesätter vår inredning och våra traditioner ännu mer.

Är ert nuvarande hus ert drömboende eller finns det fler drömmar att förverkliga?

– Åh vi älskar vårt hus och jag älskar våra fönster! Dom är själen i huset. Sen så känner jag alltid harmoni här, det är viktigt för mig. Men jag drömmer om att en dag bygga ett eget hus nära havet. Kanske även att få inreda ett sommarhus någon gång, det vore drömmen!

Följ gärna Valerie Aflalo på Instagram @valerie_aflalo.

MER INSPIRATION