ZBH Hero

MYSIGT & TRENDIGT HÖSTENS INREDNINGS­STIL

SÅ INREDER DU I HÖST

Hösten är här och vi har pratat med inredare från Zelected By Houze om de hetaste inredningstrenderna och hur man skapar en mysig men ändå trendig inredning.

HÖSTENS INREDNINGSTRENDER

En stor trend som man ser just nu är abstrakta former och statement pieces som blir ett blickfång i hemmet. När det gäller färgval kommer den varma bruna färgskalan dominera hösten tillsammans med möbler i olika träslag och marmor.

- Att kombinera den jordnära och bruna färgskalan med kalla toner som svart  älskar vi på Zelected By Houze. Det blir en snygg kontrast och en härligt trendig och lyxig känsla, säger Alicia Harkell, inredningsdesigner på Zelected By Houze.

HÖSTIGA INREDNINGSDETALJER

När mörkret faller så vill vi per automatik mysa i soffan och ta in ljuset i våra hem med hjälp av tända ljus.

- Man kan aldrig få för många ljuslyktor och blanda gärna flera olika storlekar och färger. Nu i höst så är det de jordnära tonerna både i ljuslyktor och kuddar som gäller, berättar Alicia Harkell.

HÖSTMIDDAGAR VID MATBORDET

Att äta hemma och bjuda in till middagar är något många av oss tycker extra mycket om på hösten. Vad ska man då tänka på?

- Om du har en middagsbjudning eller om det bara är fredag kväll hemma med familjen så passa på att duka extra fint. Att piffa det lilla extra med underlägg, linneservetter och servettringar, fina glas, levande ljus och  bordsdekoration förhöjer verkligen en middag. På sommaren har vi en härlig känsla bara av det faktum att det är ljust, men på hösten behöver vi lägga in den lilla extra växeln för att skapa en mysig känsla som gör att vi ändå kan uppskatta mörkret och hösten, förklarar Alicia. 

ATT INREDA SOVRUMMET

Sovrummet är ett av de rummen som många av oss kanske glömmer av och inte lägger så mycket fokus på. Rätt eller fel?

- Att skapa ett härligt sovrum med fina lakan och inredningsdetaljer förhöjer verkligen livskvalitén. Vem älskar inte att komma in i ett fint hotellrum med släta lakan, puffade kuddar och fina inredningsdetaljer? Jag tror alla! Så varför inte skapa det hemma? Om du får plats med en sänggavel så skaffa en snygg, rejäl sänggavel som får ta för sig. Kombinera sedan med jordnära enkla färger på lakan och addera sedan med kuddar som förhöjer känslan. Ta in en rejäl lampa som får ta plats och inredningsdetaljer som man tycker om. Har du fått till höstkänslan i vardagsrum, vid matplats och i sovrummet så kommer det bli en härlig, njutbar höst, avslutar Alicia. 

MER INSPIRATION