Brooksville soffbord brun marmor

ROWICO HOME PRESENTERAR NYHETER HÖSTEN 2022

HÖSTNYHETER OCH INREDNINGS­TRENDER

Skandinavisk design växer sig starkare och nya dimensioner skapas med influenser från andra närliggande stilar samt återvunna material. Brända toner blandas in hemmets annars lugna och jordnära bas.

INFLUENCER FRÅN JAPANDI- OCH SHAKER-STILEN

Skandinavisk stil blir mer och mer populär. Det är enkelheten i designen kombinerat med trämaterial som nu är starkt förankrat i många hem. För oss är skandinavisk design ett signum och genomsyrar allt vi gör, men inför höstens kollektion har de tagit influenser även från japandi- och shakerstilen.

Vi tog inspiration från japandi-stilen när vi skapade soffbordet Brooksville. Kryssunderredet i trä med en exklusiv marmorbordsskiva på toppen är ett fint exempel på hur den japanska minimalismen möter skandinavisk design. Matbordet Westville har fått influenser från en annan stil, nämligen shakerstilen, vilket märks tydligt i dess stabila och enkla benkonstruktion. Shaker är en stil som ursprungligen kommer från Amerika och som kan beskrivas som enkel samt funktionell. Westville har en nätt benkonstruktion som blir väldigt stabil tack vare dess kilade design - väldigt talande för shakerstilen.

HÅLLBARHET

Att skapa återbruk av möbler och inredning är en fortsatt stor hållbarhetstrend, som kommer att bli en naturlig del av framtidens inredningstänk. För att anamma den så har vi på Rowico Home börjat använda ett tyg där man har tagit vara på återvunna PET-flaskor. Det innebär att flaskor inte hamnat i havet eller förorenat stränder utan i stället bearbetats till ett högkvalitativt mjukt tyg till stolen Paisley. Det är en trendig stol i sin moderna design med rundade ryggstöd och svarta runda ben. Till varje stol har det använts 25 stycken 50 cl PET-flaskor. 

INREDNINGSTRENDER

Under våren var pastell och framför allt lila en stor trend. Nu när vi går mot hösten ser vi mer inslag av brända toner som orange, gult, rött och brunt. Till hösten fortsätter trenden med en hållbar lugn jordnära bas i hemmet men nu gäller det att också addera kulör så det inte blir för slätstruket. En färg som brunt är verkligen rätt färg att i höst ha som en accentfärg. Addera med pläd, kuddar och inredningsdetaljer för att skapa det lite mer mustiga i inredningen. Det är också viktigt att addera personlighet, skaffa en "eye catcher" som skapar ett intressant hem.

Nya Canwood loungestol är verkligen en eye catcher i inredningen. En massiv stol med ett gediget hantverk tillverkad av FSC®-certifierat trä. Den svarta sadelgjorden skapar en snygg kontrast till den bruna eller vitpigmenterade trä-stolen.

UTVALDA HÖSTFAVORITER 2022