Moeofsweden

ROWICO HOME HOS @moe­ofsweden

ETT INREDNINGS­INTRESSE BLEV LIVSSTIL

Bakom instagram-kontot @moeofsweden hittar vi Matilda. En helt vanlig tjej, nyss fyllda 40, som har inspirerat sina följare med sitt inredningsintresse och sin bostadsresa från Stockholm till funkisvillan i Visby.

MATILDAS INREDNINGSINTRESSE

Matilda startade sitt instagram-konto @moeofsweden redan 2013, då tillsammans med sin syster.

Inredningsintresset har funnits hos båda syskonen sedan de var små.

- Jag och min syster möblerade ständigt om i våra rum, bytte rum och överraskade våra föräldrar med att måla om och inreda deras sovrum. Ibland uppskattat och ibland lite mindre...

Att starta ett inredningskonto blev ett ganska naturligt steg i intresset.

- När vi startade kändes det bara som en kul grej och det var då enklare att nå ut och hitta en följarkrets. Nu driver jag kontot ensam men jag har lyckats fortsätta inspirera. Mitt intresse har blivit min livsstil och jag har kontinuerligt lyckats få fler fina följare genom min frekvens av små inredningstips och inspiration kombinerat med att jag delar med mig av min vardag.

Moeofsweden px

FRÅN LÄGENHET TILL HUS

År 2020 köpte Matilda och hennes familj ett funkishus från 1935, osett!

- När vi bestämde oss för att lämna Stockholm och köpa hus blev Gotland ett naturligt val eftersom min man kommer därifrån.

Hur vågar man köpa ett hus utan att ha sett det?

- Det var 190 kvm stort, centralt beläget och som vi såg en enorm potential i, så vi bara körde. Bära eller brista. Vi har aldrig ångrat vårt köp även om det inneburit mycket jobb.

SKANDINAVISK INREDNINGSSTIL

Matilda gillar modern skandinavisk stil. Ganska avskalat men ändå hemtrevligt och varmt.

- Första gången jag fick upp ögonen för Rowico Home var när en följare skrev till mig om varumärket. Därefter insåg jag ganska snabbt att det var ett varumärke som verkligen var i min smak och passar perfekt med min stil. Så när nya behov uppstod i hemmet föll valet på tre möbler från just Rowico Home.

CARMEN STOL

- Jag ville ha en ljus stol till vår skrivbordshörna, som en kontrast till vårt mörka trä. Det blev perfekt med Carmen stolen. Den har dessutom lite runda och mjuka former som mjukar upp det rummet.

Moeofsweden Carmen 1 px
Moeofsweden Carmen 2

MILFORD SPEGEL

- Jag har länge letat efter en spegel till sovrummet och när jag hittade Milford kändes den klockren. Självklart tilltalade designen mig med de höga benen och runda formerna men även att den går att luta mot väggen och är lätt att flytta runt, det var för mig ett stort plus.

Moeofsweden Milford 1 px
Moe ofsweden Milford 2 px

TOLSONA AVLASTNINGSBORD

- Vi behövde ett avlastningsbord till vårt kök och jag tyckte verkligen om Tolsonas rena, enkla och tidlös design samtidigt som de sex benen gör den unik.

Moeofsweden Tolsona 2 px
Moeofsweden Tolsona px

VAD SKAPAR EN HÄRLIG HEMMAMILJÖ?

Matilda tycker att man ska inreda med sådant som man gillar.

- Det finns inga rätt och fel och glöm inte att addera personliga detaljer.

För mer inredningstips och vardagsliv följ gärna Matilda på Instagram @moeofsweden

MER INSPIRATION