Matbord

Matbord

Visar 48 av 130

INSPIRERAS AV VÅRA KUNDER

SKANDINAVISK STIL MED ETT MATBORD I TRÄ

Det finns nästan inget bättre än att samlas runt matbordet efter en lång dag och njuta av en god middag tillsammans med familj eller vänner. Matbordet är en plats för avkoppling, härliga samtal, vardagsögonblick och kanske en av hemmets viktigaste möbler. Se därför till att investera i ett vackert matbord som håller hög kvalitet både vad gäller stil och hållbarhet, och som kan bringa oförglömliga stunder i många år framöver. Hos oss på Rowico Home hittar du ett brett utbud av hållbara och tidlösa matbord i trä i en mängd olika storlekar, former och utseenden så att du enkelt kan hitta just din favorit.

MATBORD I OLIKA FORMER OCH STORLEKAR

Vilket matbord som passar bäst in i ditt hem beror på vilken design du är ute efter och hur stort utrymme du har. En klassiker är det rektangulära matbordet som passar perfekt om rummet är lite smalare och du ändå vill få in många personer runt bordet där alla har gott om plats att dra ut stolen. Se till att det finns åtminstone 70 cm fritt utrymme bakom stolen så att den kan skjutas ut ordentligt och att stolarna inte står för tätt inpå varandra runt bordet. Ett runt matbord skapar ofta en mer sammanhållen känsla runt bordet tack vare att man kan sitta runt hela bordsskivan utan att störas av hörn, vilket gör att alla kan se varandra. Det tar dock upp lite större plats än ett rektangulärt matbord och samma avstånd gäller för utrymmet bakom matstolarna, så se till att mäta ut utrymmet i ditt kök eller din matsal för att vara säker på hur mycket plats du har att röra dig med. Vill du ha ett mellanting av dessa båda bordsmodeller kan du satsa på ett ovalt matbord. Det ger dig nämligen samma långsmala form som ett rektangulärt matbord, samtidigt som det går att utnyttja alla sidor av bordet då det inte har några hörn. En annan sak som är viktig att tänka på när du väljer matbord är att det passar ihop med dina nuvarande stolar eller de matstolar du planerar att köpa. Mellanrummet mellan stolsitsen och bordsskivan ska nämligen vara 27–30 cm för att du ska sitta bekvämt under hela middagen. Hur högt ett matbord ska vara beror alltså på vilka stolar du väljer att matcha det med samt om det är tänkt att användas som barbord eller klassiskt matsalsbord. Hos oss hittar du matbord med höjd från 74 cm upp till 91 cm, så att du kan välja ut ett som passar dina behov.

KÖP VACKRA MATBORD I TRÄ ONLINE PÅ ROWICO HOME

Är du ute efter ett matbord helt i trä eller ett matbord med träskiva och metallunderrede? Oavsett vad du är ute efter hittar du mängder av matbord i tidlösa designer och kvalitativa material hos oss och kan enkelt beställa dem online. Välkommen!