Matbord

Matbord

Antal resultat: 107

MATBORD I SKANDINAVISK STIL

Vi på Rowico Home har ett brett sortiment av matbord i olika färger och former i skandinavisk stil. Hos oss finns det runda, ovala och rektangulära matbord. Vi har också mindre klaff- och barbord som passar perfekt för det lilla hemmet. De flesta av våra matbord går att förlänga så de rymmer många personer. Runt matbordet samlas ofta hela familjen och vi kallar det för hemmets hjärta. En genomtänkt matplats förhöjer vilket hem som helst och är en central plats för umgänge. Här ska du kunna koppla av och känna dig nöjd med valet av material och form på ditt matbord.

FORMEN PÅ MATBORDET

Vilken form vill du ha på matbordet? Vi har runda, ovala och rektangulära matbord. Vi har också mindre köksbord och klaffbord som passar perfekt för det lilla hemmet. De flesta av våra rektangulära matbord går att förlänga på båda sidor med hjälp av tilläggsskivor för att få ett extra långt matbord som rymmer många personer. Våra ovala matbord kan ofta också förlängas med hjälp av iläggsskivor som du i vissa fall smart förvarar i matbordet.

FÄRG OCH MATERIAL PÅ MATBORDEN

Fundera kring hur du ska använda ditt matbord och vilka som ska sitta runt det. Är det endast vuxna eller är det småbarn? Vi har matbord som är massiva rakt igenom och som tål att slipas ner efter år av användning. Vi har också matbord med fanerad bordsskiva men med massiva kanter och massivt underrede. Alla våra matbord som är fanerade har ett fint och tåligt faner och de är lackade på ytan. Matbord med högtryckslaminerade ytor är extra tåliga och är speciellt bra om man har småbarn. Likaså erbjuder vi matbord med keramik topp som är både värme och reptåliga.
Utgå ifrån vad som passar bäst hemma hos dig. Vilka färger har du på annan inredning? Vill du ha en skandinavisk tidlös look är matbord i träfärger fint. Matbord i naturek eller vitpigmenterad ek är ett säkert val. Vill du istället ha en mer trendriktig matplats så är svarta matbord ett bra val. Svart ger ett elegant uttryck och skapar en lyxig känsla. Valet av matstolar gör också stor skillnad när du väljer matbord. Beroende på vilka stolar du väljer skapar du olika stil och lyfter olika färger i din matgrupp.

VÄLJ MATBORDETS MATTA

Förutom matgruppen i sig är det också viktigt att addera rätt matta och belysning. Tänk på att en rund matta ofta passar bäst under ett runt matbord men var noga med så den inte blir för liten. Samma sak gäller med rektangulära matbord då en rektangulär matta passar bäst. Addera 60–70 cm runt bordet för att stolar ska kunna dras ut och in utan att hamna på golvet.

FSC®-CERTIFIERADE MATBORD

Vi designar våra egna möbler och flera av våra matbord kommer från hållbara skogar och är FSC®-certifierade. Det betyder att borden kommer från skogar som har 100% kontroll över hela produktionskedjan, från träd till färdig produkt. Alla FSC-certifierade matbord är märkta med ”Ett bättre miljöval”. Genom att välja ett sådant matbord gör du ett hållbart val.

DESIGNA DITT EGET MATBORD

Fördelen med många av våra matbord är att de går att förlänga efter behov med hjälp av ilägg- eller tilläggsskivor när sällskapet blir större. Hos oss på Rowico Home finns det även flexibla matbord som du själv kan designa. I serien BROOKLYN kan du bygga ditt eget matbord med tre enkla steg, välj storlek, välj färg och välj underrede, för att få till den stil som du vill ha. Addera sedan tilläggsskivor om du behöver för ännu fler sittplatser. I serien BROOKLYN ingår även matchande förvaring.