Yumi matbord Carmen vitpigmenterat px

SKAPA EN LJUS SOMRIG INREDNING

SOMMARKÄNSLA INOMHUS

På sommaren har vi stort fokus på att vara utomhus och skapa rum ute. Men låt gärna även känslan av sommaren få bli en del av hemmet. Här kommer fyra tips på hur man kan ta med sommarkänslan in.

1. RENSA UT

När sommaren är här så är det hög tid att rensa undan vinterjackor och skor från hallen. Det är dags att göra plats på hatt- och skohyllan för de lätta sommarplaggen och skorna. Så passa på att titta över de kläder och skor som ska plockas undan (så att de är fina när du ska ta fram dem igen) och skapa sedan plats för bara några få plagg och skor som du vet att du kommer använda mycket hela sommaren. Luftighet är en bra sommarkänsla!

2. PLOCKA IN NATUREN

Ett enkelt knep för att skapa sommarkänsla inomhus är att styla med växter och blommor. Gör det enkelt och köp en bukett, eller varför inte ta in en egenplockad bukett och små sticklingar från trädgården. Passa på att inreda med eget plockat nu när det är säsong. Växter passar i alla hemmets rum. 

3. LJUSA TEXTILIER

I husets alla rum för ljusa toner av material och textil tankarna till sommarhalvåret. I sovrummet där man har mycket textilier så är det gardinerna, bäddningen och mattan som tillsammans skapar en mjuk och skön känsla som man förknippar med sommaren. Om man inte har stora fönster, som i sovrummet på bilden, vill man inte stänga ute det underbara ljuset men då kan man addera textil på en annan vägg, och man behåller den somriga känslan oberoende av årstid. En tunn pläd, gärna i någon färg som sticker ut, bidrar också till en ljuvlig sommarkänsla.

18127 Rigging-120438Camrose-12043608kopiera 2
Riggins sänggavel Milford bänk

4. LJUSA MATERIAL

Naturmaterial i möbler inger med automatik en värme i hemmet. För att förstärka sommaren så är det en fördel att välja ljusa träslag och komplettera med små detaljer som någon kvist, linnetyg, glas och porslin. Bjud helt enkelt in naturen i hemmet, med det följer känslan av sommaren.

MER INSPIRATION