Filippa Krantze Carmen svart Fred vitpigmenterat

INREDNINGSTIPS FILIPPA KRANTZÉ

SÅ INREDER DU DITT HEM

Filippa Krantzé är driven inredningsstylist som har sitt säte i Linköping. Hon har arbetat som inredningsstylist sedan 2005 och innan dess drev hon en framgångsrik inredningsbutik med handplockad inredning. Nu plockar hon ut godbitarna till sin inredningsstudio och webbutik. Bland favoriterna finns Rowico Home och därmed blev vi nyfikna på att få veta mer om Filippa och hennes tankar om inredning.

Filippa Krantze

SÅ FÖDDES FILIPPA KRANTZÉS INTRESSE FÖR INREDNING

Filippas intresse för inredning har funnits sedan hon var liten och har alltid varit stort.

– När jag drev en inredningsbutik möblerade jag om flera gånger i veckan bara för att testa mina idéer. Det var lite kul när kunder kom in och sa ”Det här kan inte vara samma butik som förra veckan", berättar Filippa.

När intresset började omvandlas till en passion bestämde sig Filippa för att börja med homestaging. Till följd av alla fina bilder hon skapade i samband med sina inredningsuppdrag på Studio Maessing startade en efterfrågan på de produkter hon använde, då föddes också idén om en egen webbutik, Maessing Interiör.

– Jag vill erbjuda inspiration, idéer och kvalitativ inredning på ett och samma ställe, det ska vara lätt att hitta allt. Det gör man nu genom de kanaler jag skapat, förklarar Filippa.


INREDNINGSTIPS FRÅN FILIPPA KRANTZÉ

Att få till den rätta känslan i hemmet och skapa en röd tråd är inte alltid enkelt. Här delar Filippa med sig av sina bästa inredningstips för ett trivsamt och vackert hem. 

VÄLJ HÅLLBAR OCH KLIMATSMART INREDNING

Ett bra tips är att satsa på tidlös design som kan användas i många år. En noga vald inredning av god kvalitet istället för kvantitet. Att plocka bort istället för att lägga till. Men också att tänka på att möblerna man har är gjorda i gedigna material, så som Rowico Homes Fred matbord som är FSC-certifierat.

Carmen vitpigmenterad Fred vitpigmenterat

 

MIXA MATERIAL OCH TEXTURER

Mixa olika material och former för ett levande intryck. Exempelvis kan du blanda mjuk sammet med detaljer i olika hårda material såsom metall, porslin och glas. Tillsammans med bord i trä får rummet liv. Mattan under fötterna binder samman helheten och ger ett mjukt, trivsamt intryck i vardagsrummet.

 

Daisy satsbord

VÄLJ MONOKROMA FÄRGER I OLIKA NYANSER

Använd en färg men lek med nyanserna. Särskilt fint blir det i stora rum så som vardagsrummet. Svart och grått tillsammans med rökfärgat glas och mässing skänker harmoni till rummet, du väljer själv var gråskalan skall vara: i soffan, mattan, väggfärgen eller på textilierna. 

Fenwood matbord Sierra stol
Rosswood vit

SKAPA EN PERSONLIG TAVELVÄGG

Kala, tomma väggar kan ofta vara boven till att ett hem inte känns så mysigt och personligt som det skulle kunna vara. En personlig tavelvägg är både rolig att skapa och dessutom kan den förändra hela intrycket i ett rum. Vill du ha en mer minimalistisk helhet kan du låta färgerna i konsten och ramarna vara i samma färgskala och på så vis binda samman väggen – eller så låter du kreativiteten flöda och mixar såväl färger, ramar och motiv hejvilt, kanske även ta in en spegel.

tavelvägg

GLÖM INTE GRÖNSKAN

Pricken över i:et i ett mysigt vardagsrum är ofta de grönskande detaljerna, men de är lätta att glömma bort när man inreder. Att komplettera en möbel med en grön växt kan skänka liv till rummet. Blanda med fördel olika typer av växter, kvistar och blommor för en personlig stil.

Fenwood sideboard
Grönska

FLER TIPS FRÅN FILIPPA

  • Försök att hitta en röd tråd. Leta upp en inredningsstil du verkligen gillar och håll dig till den.
  • Tycker du att det är svårt att få till stilen så börja smått. Fråga dig själv "vad gillar jag med stilen?"
  • Gör ett inköp i taget och stressa inte fram något, titta på dina inspirationsbilder för att dubbelkolla om inköpet passar din valda stil.
  • Man blir lätt ”hemmablind” så var inte rädd för att kontakta en inredare för en knuff i rätt riktning.

TRENDER 2022

Inför 2022 ser Filippa att naturnära färger i t.ex. ljust beige i kombination av inredning i ljusa träslag kommer vara fortsatt populärt. Det gäller att skapa kontraster med mörka inredningsdetaljer, gärna i form av ett iögonfallande stilleben, en inredningsdetalj som ett udda keramikföremål, en vacker statyett i trä eller en vas i rökfärgat glas. Strukturer är också en stor kommande trend. Hitta inredningsföremål i neutrala naturfärger men med olika strukturer och var inte rädd för att blanda strukturer så länge färgerna följer en röd tråd. Våga blanda material och strukturer såsom sammet, linne, juteväv.

Den hållbara trenden håller i sig och bara ökar. Så mattor, kuddar och plädar i återvunnet material kommer vara helt rätt. Det kommer också bli allt viktigare hur och i vilket material möbeln har tillverkerats i, så FSC-certifierade möbler ligger i tiden.

Följ gärna Filippa på @studiomaessing

FILIPPA KRANTZÉS FAVORITER FRÅN ROWICO HOME

Halifax sideboard Filippa Krantze
Skye soffbord svart
Carmen stolar svart

MER INSPIRATION