elin alemdar hammond soffbord

Elin Alemdar INREDER sitt sommarhus

SKAPA EN HARMONISK OAS

Elin Alemdar, grundare för Stylein, har lika starkt intresse för inredning som för mode. Följ med till hennes sommarhus och se hur hon inrett sitt paradis, där hon skapat en oas för återhämtning och harmoni.

elin almedar stylein

VEM ÄR ELIN ALEMDAR?

Inbäddad i idyllen av Stockholms skärgård, på den natursköna ön Björkö, har Elin skapat sitt eget paradis. Här, bortom stadens brus, finner hon ro i sitt sommarhus, ett hus som även prytt sidorna av Nya Rum.

– Huset är inte bara en boning, utan en förlängning av min kreativa själ.

Elin är VD och designer på Stylein, ett modeföretag som hon grundade för 22 år sedan. Elins vardag är präglad av rutiner i sitt familjeliv och med egenvård så som exempelvis meditation och yoga. Arbetet är däremot mer varierat med allt från pressdagar till designprocesser i ateljén blandat med möten med medarbetare, banker och leverantörer.

– Att designa kläder jag själv drömmer om att bära är kärnan i mitt företag. Att dessutom se någon klädd i Stylein på stan är en bekräftelse och belöning som ständigt inspirerar mig att jobba vidare. Men med ett hektiskt liv så behövde jag också en liten rofylld oas att landa i, och då byggde vi vårt sommarhus.

elin almedar stylein hammond soffbord
elin almedar stylein hammond soffbord2

ATT INREDA ETT SOMMARHUS

När det gäller inredningen av sommarhuset är Elins filosofi ”less is more”.

– Jag prioriterar kvalitet och hållbara material i min inredning. I vardagsrummet låter jag rummets naturliga ljus och omgivningen spela huvudrollen. Med skogens skönhet som bakgrund. Tillsammans med jordnära färger på väggar och möbler blir rummet en oas för avkoppling och återhämtning.

Från Rowico Home har Elin funnit föremål som speglar denna filosofi. Soffbordet HAMMOND av marmor och trä förenar skönhet med tidlöshet. Tillsammans med soffan och fåtöljen i rummet är det en perfekt blandning av sofistikerad design och hemtrevlig komfort. Med Elins egna ord:

– Idealisk för familjegos och avkoppling.

elin almedar stylein hus
elin almedar stylein carmen stol

 Alla foto: Kristofer Johnsson, Styling: Pella Hedeby för Sommarnöjen

MODE OCH INREDNING GÅR HAND I HAND

Elins intresse för inredning är lika starkt som för mode.

– I mitt liv finns en ständig strävan efter harmoni mellan karriär, kreativitet och familjeliv. I varje design, vare sig det är kläder eller inredning, finns en bit av mig – en strävan efter skönhet, komfort och tidlös elegans.

I barnrummet i huset har Elin designat ett inbyggt skrivbord. Till det har hon valt CARMEN stol i samma härliga vitpigmenterade trä. En härlig symbios med ett härligt fårskinn att sitta på som pricken över i:et.

Elin strävar alltid efter att höja stämningen och känslan i allt hon gör, oavsett om det gäller inredning, viner, musik eller mode. I huset på Björkö har hon verkligen en fantastik stämning och harmoni som hon försöker ta sig till för att landa i livet så ofta som hon kan.