Emmett matbord ek Waterton stol ek

ENKELHET – TRYGGHET – FAMILJ FAMILJE­FÖRETAGET

VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD AV MÖBLER

Rowico Home erbjuder möbler i välarbetad skandinavisk design med ett hållbarhetstänk. Stilsäkra möbler för hem där familj och vänner kan umgås och matplatsen får lov att stå i centrum. 

ROWICO HOME TAR SOCIALA MÖBLER UT I VÄRLDEN

Rowico Home är ett familjeägt svenskt möbelföretag som startades 1971. Våra möbler är designade för människor som uppskattar välarbetade, trendiga möbler med fokus på kvalitet istället för kvantitet. Möbler som kommer att användas och älskas under många år framöver. När man köper en möbel från oss är det starten på en långsiktig relation.

Vi ritar och designar de flesta av våra möbler med hjälp av våra egna formgivare i Halmstad. Ibland samarbetar vi också med ett fåtal utomstående designers. I de fallen är vi måna om att ha en tät dialog för att försäkra oss om att möbeln får vårt DNA och passar in i våra kollektioner.

Våra möbler säljer vi via återförsäljare runt om i Norge och resten av Europa. Idag har vi utvecklat en flexibel, miljövänlig och kostnadseffektiv logistikkedja. 

Willard 4-sitssoffa Taransay soffbord


VÅR BERÄTTELSE

Rowico Home startades 1971 av Roland Hammargren. Strax därefter blev även hans son, Mikael Hammargren, aktiv i företaget och 1988 flyttade vi till nuvarande lager- och kontorsbyggnad i Halmstad. Från att ha fokuserat på italienska stilmöbler tog Rowico steget till produktion i fler länder, vilket också medförde att ett mer modernt skandinaviskt möbelsortiment tog form. 2015 blev även Mikaels barn, Jessica och Fredrik Hammargren aktiva i företaget. 2018 tog Rowico steget till att bli FSC-certifierade och 2020 bytte vi namn till Rowico Home.

Jessica Showroom Stockholm

– Sedan starten 1971, har vi inspirerats av orden enkelhet, trygghet och familj. Tre ord som vägleder oss i våra beslut och som guidar oss in i framtiden, säger Jessica Hammargren, VD för Rowico Home.

MED SKOGEN SOM LEDSTJÄRNA

Trä är vårt viktigaste material och FSC®-certifierade möbler har blivit vårt signum när vi utvecklar våra kollektioner. Vi strävar ständigt efter att göra bästa tänkbara materialval och att tänka hållbart i alla led. Därför är FSC-certifierade möbler en viktig del i vårt sortiment. Möbler där allt trä kommer från ett kontrollerat skogsbruk som värnar om naturen på bästa sätt. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete, framtida miljöstrategi och vårt FSC®-certifikat i vår hållbarhetspolicy

Så genom hållbara val, skandinaviskt formspråk och välarbetade möbler i tiden möblerar ROWICO HOME även för nästa generation.

Välkommen till vår värld av möbler – THE LOVE OF HOME.

ROWICO AKTIEBOLAG | REMVÄGEN 4 | 302 62 HALMSTAD | SVERIGE