Stolar

Stolar

STOLAR FÖR HEMMETS ALLA RUM

Vi på Rowico Home erbjuder ett brett sortiment av olika typer av stolar för alla rum och tillfällen. Oavsett om du är ute efter en stol som matchar till ditt matbord eller en udda stol till hallen eller sovrummet så finns de flesta typer av sittmöbler här hos oss. Vi har alltifrån klassiska matstolar, köksstolar, pinnstolar, karmstolar och barstolar till pallar, sittbänkar, loungestolar och kökssoffor. Allt för att du ska hitta den stol du söker efter och kommer att trivas med i ditt hem.

FÄRG OCH MATERIAL PÅ STOLEN

Det finns en uppsjö av funderingar som kan dyka upp när det är dags att välja stolar och vi vet att beslutet ibland kan vara svårt. För att stolarna ska matcha våra skandinaviska hem har vi valt att ta fram stolar där du kan välja mellan flera olika material och färger. Välj en stol helt i trä eller en stol med tyg-, PU- eller laminatsits. Vi har även stolar vars ben är i metall och med en sits i läder, konstläder, laminat, polyester eller sammet - allt för att det ska vara enkelt hitta en sittmöbel som ger ditt hem det rätta intrycket. Fundera kring materialvalet då våra stolar finns i flera material och alla har sina fördelar på ett eller annat sätt. Väljer du en stol i laminat, läder eller i konstläder får du en tålig stol som är lätt att torka av, vilket är ett bra alternativ ifall du har småbarn i familjen. Fördelarna med stolar i läder är att de även är sköna att sitta i länge men också tack vare den skopformade sitsen så får man en hög sittkomfort. Stolar med stoppad tygsits har andra fördelar i form av att de är lätta att färgmatcha med inredningen och de ger samtidigt ett ombonat och varmt intryck.

VÄLJ EN HÅLLBAR STOL

Några av våra stolar är märkta med FSC-100% vilket innebär att materialet kommer från hållbara skogar och att allt trä i stolen är FSC®-certifierat. Det betyder att stolarna kommer från skogar som har kontroll över hela kedjan, från träd till färdig produkt. Alla hållbara val är märkta med symbolen ”Ett bättre miljöval” som talar om ifall produkten är FSC-certifierad. Genom att köpa en FSC-certifierad produkt gör du ett bättre miljöval.

STOLAR I OLIKA STILAR

Alla har vi olika tycke och smak vilket avspeglar sig i vilken stil vårt hem har. Vi vill att just din stil ska få komma fram och därför har vi stolar som ska passa i flera olika stilgrupper såsom moderna, klassiska, skandinaviska men också retro, industriella och lantliga. Vi ställer höga krav på våra stolar så att de är i bra kvalitet och ha en tidlös stil samt hålla år efter år.

Stolarna kring matbordet ska rymma hela familjen och det ska även finnas plats för fler gäster. Att ha extra stolar att komplettera matgruppen med i form av loungestolar, barstolar eller en pall gör att fler kan samlas utan att ta upp för mycket plats. Eller varför inte köpa ett par extra stolar av samma sort och flytta fram vid behov. Matcha stolarna med ett matbord eller förvaring som passar fint ihop för ett snyggt helhetsintryck.

VALET AV STOL TILL MATBORDET

I valet av stol kan det vara värt att fundera över vilket matbord stolen ska stå runt. Var noga med att kolla upp stolarnas bredd så att du har koll på hur många som får plats. Räkna med att du ska ha minst fem centimeter extra mellan varje stol och mellan bordsbenen för att stolarna ska stå optimalt. Har du ett matbord som är 180 cm långt går det oftast in tre stolar på varje sida medan ett bord på 140 cm rymmer två stolar. Fundera även på hur bordet ska stå, då det bör vara 60 cm fritt utrymme mellan bord och vägg, så att det blir enkelt att dra ut stolarna och sätta sig. Tänk också på att skaffa en tillräckligt stor matta så att du kan dra ut stolen utan att den hamnar på golvet. Sitthöjden på stolen är också en viktig del att tänka på så benen inte slår emot sargen när du sitter ner. Sitter du i rätt höjd intill matbordet blir din stund i stolen både bekväm och gör att du vill sitta kvar länge.