mellanbeige

HAR DU FÅTT EN TRASIG VARA TRANSPORTSKADA

TRANSPORTSKADA VID LEVERANS?

Har din möbel råkat ut för en transportskada? Var varan trasig redan vid ankomst? Det finns både synliga och dolda transportskador, så det är inte alltid som kartongen behöver vara trasig för att en möbel blivit skadad. 

Avsyna alltid godset när du tar emot din vara i butiken. Om en transportskada upptäcks, vänligen se till att detta noteras när du kvitterar ut din vara. Fotografera sedan skadan och meddela oss med detsamma. Vänligen kontakta oss på kundservice@rowico.com och ta bilder som tydligt visar skadan så hjälper vi dig vidare. Vi behöver bild på utsidan av kartongen, bild på den skadade möbeln och bild på produktionsstämpeln som sitter på undersidan av möbeln samt en beskrivning av vad som blivit skadat. När Rowico mottagit bilder och ärendet från er, återkommer vi med vidare direktiv.

Läs mer om transportskador längre ner på sidan. 

Vill du istället göra en vanlig reklamation? Registrera en reklamation.

FORMULÄR FÖR TRANSPORTSKADOR (WEBBSHOP)

MER OM TRANSPORTSKADOR

När du tar emot en leverans ska godset alltid kontrolleras för transportskador innan du kvitterar varan. Tänk på att godset kan ha både synliga och dolda transportskador. Om godset eller emballaget skulle vara skadat eller om ett kolli saknas, ska detta noteras på transportörens fraktsedel direkt när varan tas emot och signeras av både dig och transportören. Alternativt noteras på butikens följesedel i samband med uthämtning i butik.

Vid eventuella transportskador och dolda transportskador ska du alltid anmäla skadan till oss via vårt formulär för transportskador omgående.

Fotografera transportskadan, både emballage och den skadade varan och bifoga bilderna i vårt formuläret samt bild på påskriven fraktsedel alternativt följesedel. Hänvisa också till den faktura som leveransen avser. Om skadan upptäcks efter uppackning av vara ska detta anmälas till Rowico inom 7 dagar efter att varan är mottagen.

Vi kontaktar dig med närmare instruktioner om hur vi ska hantera din anmälan. Om vi överenskommer om att varan ska returneras skickar vi dig en returfraktsedel. När du fått returfraktsedeln ringer du själv och bokar hämtning av varan. Om vi inte vill ha originalvaran i retur får du som kund behålla varan utan kostnad.

För det fall en beställd produkt behöver bytas, görs detta mot en produkt av motsvarande modell. Om en viss produkt inte längre finns tillgänglig hos Rowico har du istället rätt till återbetalning.

Om vi skickar ut en ny vara till dig står Rowico alltid för fraktfri leverans till din tomtgräns.