Hallbarhet ek px

VÄRNA OM VÅRA SKOGAR TA HAND OM DINA TRÄMÖBLER

SKÖTSELRÅD TRÄMÖBLER

Trä är ett levande material och kräver rätt skötsel. Här får du några snabba tips om hur du sköter om dina trämöbler så de håller sig fina under många år framöver. 

1. ANVÄND BORDSUNDERLÄGG

För att inte skada ett matbords yta så är det viktigt att alltid använda bordsunderlägg, både till grytor och stekpannor samt tallrikar och glas.

2. TORKA BORT VÄTA

Om du ställer ner ett föremål som kan vara blött, exempelvis en vas, på en trämöbel är det viktigt att torka det torrt eller använda ett underlägg där vätan ej kan tränga igenom.

3. EFTERTORKA MED TORR TRASA

Om man spiller på en trämöbel så är det viktigt att snabbt torka upp för att undvika fläckar. Glöm då inte att även eftertorka. En trämöbel måste alltid torkas torr så att den inte utsätts för väta.

4. EFTERSPÄNN SKRUVAR

Trä är ett levande material och rör sig, det är därför viktigt att krypa in under möbeln och efterspänna skruvar med jämna mellanrum.

5. UNDVIK VASSA FÖREMÅL

Det är lätt att slänga nycklar på ett bord, men när det gäller trä så bör vassa föremål undvikas eftersom det annars finns stor risk för märken.

SKÖTSELRÅD FÖR DIN MÖBEL

Skötselrådet för just din möbel från Rowico Home hittar du i kartongen samt på varje produktsida här på www.rowicohome.se. Här har vi även samlat alla skötselråd för olika typer av möbler och behandlingar