Bild på Josefin Dahlberg

MINDFUL HOME MED JOSEFIN DAHLBERG

ETT HEM ATT TRIVAS I

I samtal med Josefin Dahlberg diskuterar vi konceptet av ett "Mindful Home" – ett hem som erbjuder trivsel, avkoppling och energiåterhämtning.

SKAPA DITT MINDFUL HOME

Dagens inredningstrender och stilar kan skapa stress. Det kan vara överväldigande att känna att allt hemma ständigt måste vara trendigt och stiligt. 

FOKUSERA PÅ KÄNSLAN

Det är lätt att fastna i att följa inredningstrender och ständigt förnya hemmets utseende. Men även när du har skapat det hem du alltid föreställt dig, kan det kännas som att något saknas. Försök att fokusera mindre på hur ditt hem ser ut och mer på hur det får dig att känna.

DU BEHÖVER INTE FÖLJA ALLA TRENDER

Häng inte på varje trend bara för att det är ”inne”. Ditt hem bör vara en avkopplande plats för energiåterhämtning och välbefinnande.

Holton bokhylla 2
Holton bokhylla
Holton bokhylla 3

HOLTON BOKHYLLA HEMMA HOS JOSEFIN

– I min lägenhet har jag valt mycket ljust trä, jordnära toner, naturmaterial och sten. Det ger mig en avslappnande känsla. Jag älskar också vår bokhylla HOLTON som vi köpte från Rowico Home. Den går verkligen i linje med känslan jag vill ha hemma, med sin perfekta tränyans och design som både är klassisk och enkel med det lilla extra, berättar Josefin.

Josefin dahlberg 5
Taransay soffbord WIllard soffa
Josefin Dahlberg Mindful home

SKAPA EN PLATS FÖR ÅTERHÄMTNING

För ett tag sedan skapade vi en avkopplande arbetsmiljö på Josefins kontor med HAMMOND soffa, SULLIVAN soffbord och HOLTON spegel i ljust trä och jordnära färger.

– Den delen av kontoret älskar jag, det är där jag får en känsla av välbefinnande och återhämtning under arbetsdagen, säger Josefin.

Mindful Home Josefin Dahlberg Rowico Home

HITTA DIN ENERGI

Fundera över vad du vill känna i ditt hem. Ett tips är att ha tidlösa möbler och sedan lägga till en accentfärg. En färgstark detalj kan tillföra energi, medan jordnära toner ger ett lugn. Rött och orange ger mer liv, medan grönt ger en avkopplande atmosfär. Vilka energier vill du bli inspirerad av?

RENSA OCH ORGANISERA HEMMA

Det är verkligen uppfriskande att rensa, organisera och minimera antalet saker hemma. Behåll bara de saker som ger dig positiv energi.

JOSEFIN DAHLBERGS BÄSTA TIPS FÖR ETT MINDFUL HOME

1. Skriv ner ledord för att veta vilka materialval, färger och vilken stil du vill ha.
2. Ta tag i den där lådan! Rensa undan och få en skön och mer harmonisk balans hemma.
3. Bjud in naturen, som växter och dofter. För mig gör även kristaller mycket för stämningen hemma. Dit hem ska kännas varmt, ombonat och mysigt.
4. Plocka fram små stilleben som du gillar.
5. Fokusera på hur hemmet känns. Det är viktigare än att ha ett snyggt hem.
6. Ett hem ska inte sakna en känsla, det ska vara najs att komma hem.
7. Tänk hållbart!
8. Färg påverkar oss otroligt mycket, tänk noga efter vad du behöver.

JOSEFIN DAHLBERGS FAVORITER

MER INSPIRATION