Ylva skarp Yumi bänk hero

LÄGG BUD PÅ YUMI BÄNK SIGNERAD YLVA SKARP

VÄLGÖRENHETS­AUKTION FÖR UTSATTA KVINNOR

Stötta utsatta kvinnor genom att lägga bud på vår YUMI bänk signerad av kalligrafen och designern Ylva Skarp. Bänken symboliserar kvinnors rättighet till ett fritt liv och allt överskott från auktionen kommer skänkas till UNIZON.

Ylva Skarp målar

 

LÄGG ETT BUD PÅ DEN UNIKA BÄNKEN SIGNERAD YLVA SKARP 

Rowico Home tillsammans med Ylva Skarp har startat en välgörenhetsauktion för att samla in pengar till organisationen UNIZON. Inför samarbetet fick konstnären och formgivaren Ylva Skarp fria händer att skapa ett konstverk som skulle symboliserar kvinnans rätt till ett fritt liv på en YUMI bänk från Rowico Home. Bänken auktioneras nu ut via Tradera och allt överskott från auktionen kommer skänkas till UNIZON, ett riksförbund som arbetar för att alla våldsutsatta kvinnor och barn ska erbjudas stöd och skydd av hög kvalitet oberoende av livssituation och bakgrund. 

Att det är just UNIZON vi valt att samla in pengar till är för att Ylva brinner för organisationens arbete och för oss på Rowico Home blev det ett naturligt val då vi kontinuerligt arbetar med social hållbarhet. Med våra värdeord "Enkelhet, trygghet och familj" i ryggen så stödjer vi gärna en organisation som bidra till att fler ska få trygga hem.

MÅTT YUMI BÄNK: B155, D40, H45.


Auktionen är nu avslutad. Yumi Bänk signerad Ylva Skarp såldes för 3 400 kr.

Tack till alla som var med och engagerade sig till förmån för insamlingen till UNIZON.

 


KONSTNÄREN YLVA SKARP 

Ylva Skarp är en konstnär och formgivare med ständigt olika projekt på gång. Hon är bosatt i Leksand där hon har sin bas med hem och ateljé. När Ylva målar förhand skapas fantastiska mönster. Mönstren placeras på keramik, textilier, kuddar, tavlor, pappersprodukter och möbler som i sin tur skapar alldeles unika inredningsdetaljer.

Efter studier i kalligrafi vid Roehampton Institute i London arbetade Ylva under flera år som skönskrivare men 2010 valde hon att utöka sitt sortiment och satsa på produkter av egen design. Steget mellan bokstäver och konst är inte så långt som man först kan tro, menar Ylva.

Det var Ylvas tidigare arbete med olika material samt hennes engagemang för kvinnors rätt och välmående som tanken om ett samarbete med Rowico Home uppkom.

- Inga material är främmande för mig så när jag fick kontakt med Rowico Home kändes det spännande att se vad vi kunde göra tillsammans. Dels gillar jag att sätta min konst på möbler för att skapa en unik produkt och dels gillar jag att Rowico Home brinner för hållbarhet i möbler och för social hållbarhet, berättar Ylva.

 

Ylva skarp 3 px
Ylva skarp px
Ylva skarp konstnär px