Sängbord

Sängbord

INSPIRERAS AV VÅRA KUNDER

NATTDUKSBORD – SNYGGT OCH FUNKTIONELLT

Ett nattduksbord fungerar som en praktisk avlastningsyta bredvid sängen. Här kan du placera böcker, väckarklocka, mobil och allt annat som du vill ha nära till hands. Ett sängbord är dock inte bara en funktionell möbel, det är också en inredningsdetalj som bidrar med en ombonad och mysig känsla i sovrummet. På Rowico Home hittar du stilsäkra, välarbetade sängbord i en skandinavisk design.

HUR HÖGT SKA ETT SÄNGBORD VARA ELLER SITTA?

Storlek på sängbord bör väljas dels efter sängens mått, dels efter rummets storlek för att få bra proportioner. I ett litet sovrum med en mindre säng passar ofta ett mindre sängbord. Har du en dubbelsäng i ett stort sovrum kan ett större sängbord på vardera sida om sängen vara ett bättre alternativ. Du ska också välja sängbord efter de saker du vill förvara i bordet. Ett nattduksbord med låda kan till exempel vara bra om du har många små saker som du vill ha lättåtkomliga men ändå enkelt kunna stoppa undan. Det ger också en ren och snygg känsla i rummet.

Och nu kommer vi till frågan hur högt sängbordet bör vara eller sitta. Ett sängbord bör vara ungefär lika högt som madrassen, ur ett både estetiskt och funktionellt perspektiv. Det gäller både för sängbord som står på golvet och för vägghängda sängbord. 

VÄGGHÄNGT SÄNGBORD FRIGÖR YTA

Nattduksbord finns i flera olika modeller. Ett vägghängt sängbord ger ett lätt och luftigt intryck och sparar plats i sovrummet. Eftersom sängbordet inte står på golvet frigörs en del golvyta, vilket gör att rummet upplevs rymligare än det egentligen är. Camrose sängbord från Rowico Home är ett vägghängt sängbord i trä med en stilren och elegant design. Nattduksbordet finns i svart och vitpigmenterad ek. Vill du ha ett nattduksbord med låda finns Hillmond sängbord och Whitmore sängbord att välja mellan. Båda sängborden har en enkel skandinavisk stil och är tillverkade av hög kvalitet och fina, hållbara material. Du kan också sätta upp förvaringshyllorna Hillmond och Whitmore i hallen under en spegel.

BESTÄLL ETT NYTT NATTDUKSBORD FRÅN ROWICO HOME

Komplettera ditt sovrum med ett vägghängt sängbord från Rowico Home och få en dekorativ och användbar avlastningsyta i sovrummet. Vissa sängbord ingår i möbelkollektioner och då kan du till exempel komplettera med en sänggavel, en bänk eller en spegel i samma kollektion för en sammanhållen och snygg helhet i rummet.