Hallbänkar

Hallbänkar

 

PRAKTISK SITTBÄNK TILL HALLEN

En hallbänk är en oumbärlig inredningsdetalj som kan göra stor skillnad för hemmets entré. På Rowico Home hittar du en mångfald av stilrena och funktionella hallbänkar som adderar både praktiska och estetiska värden till ditt hem. Med en snygg sittbänk i hallen skapar du ett välkomnande och städat intryck redan vid dörren, samtidigt som du får en smidig plats där du kan sätta på och ta av dina skor. Här hittar du hallbänkar i stilfull skandinavisk design och med gedigna material som trä och metall!

VAD ÄR EN HALLBÄNK?

Hallbänkar brukar ofta placeras intill väggen i entrén eller hallen. En hallbänk kan vara smal, bred, hög eller låg och du väljer modell beroende på hallens storlek och dina personliga önskemål. Det är också vanligt med hallbänkar med förvaring – många modeller har en öppen skohylla eller ett praktiskt förvaringsutrymme under sitsen där man kan lägga in skor, ytterkläder, väskor och andra tillhörigheter som man vill ha nära till hands.  

VILKEN STORLEK ÄR BÄST?

Den optimala storleken på en sittbänk till hallen beror framförallt på hur stor yta du faktiskt har att tillgå, och hur många personer som kan behöva använda sittbänken samtidigt. En tumregel är att lämna minst 60 till 70 centimeter fri yta framför bänken så att ingen riskerar att snubbla över den. För en liten hall kan en smalare och lägre bänk som är cirka 90 till 120 centimeter lång vara ett bra alternativ. I en rymligare hall kan du i sin tur välja en djupare och längre bänk, gärna med förvaring under sitsen.