Inred fjällstuga

INRED MED KÄNSLA AV FJÄLLSTUGA

DRÖMMER DU OM FJÄLLSTUGA?

Oavsett om du drömmer om en ombonad och mysig stuga i fjällen eller om du bara vill skapa en fjällstugekänsla hemma har vi här samlat lite tips och utvalda möbler som kan hjälpa till att förverkliga den drömmen.

Inred fjällstuga eld

INRED EN MODERN FJÄLLSTUGA

En populär tillflyktsort på både vinter och sommar är fjällen. När vi tar oss till fjällen förväntar vi oss en viss miljö både ute och inne. Vi vill uppleva härlig natur samtidigt som vi vill ha den varma, naturliga och mysiga känslan i fjällstugan.

Inredningsmässigt kan det vara svårt för många att få till den rätta känslan och samtidigt skapa en modern fjällstuga, därför har vi här samlat några konkreta råd och tips.

DEN RÄTTA KÄNSLAN I ENTRÉN

Direkt när man kommer in genom dörren så inger naturmaterial ett varmt välkomnande. Olika träslag som harmoniserar kombinerat med bra förvaring är A och O. I denna stuga har vi kompletterat den rymliga klädkammaren med en CONFETTI bänk där man lätt kan förvara de mindre sakerna så som mössor och vantar.

MATPLATS FÖR MÅNGA

I en fjällstuga är det smart att satsa på en ordentlig matplats, med plats för alla som bor i stugan. En stor del av livet i fjällen är de mysiga middagarna, då vill man kunna sitta och äta bra. Här har vi valt det rustika matbordet EMMETT i massiv brunoljad ek tillsammans med ALISON stol som är en klädd snurrstol, bekväm att sitta i under många timmar. Glöm inte heller ett värmande fårskinn, ljusstakar, fin dukning och gröna kvistar eller blommor, det skapar en extra hög trivselfaktor efter en lång dag i skidbacken.

UMGÄNGE I VARDAGSRUMMET

I vardagsrummet har vi valt att ställa SHELTON soffbord mellan två soffor. Två soffor mitt emot varandra skapar en behaglig umgängesyta framför brasan och är perfekt för för att läsa en bok, dricka ett glas vin eller bara sitta och prata eller spela spel.

RUM FÖR AVKOPPLING

Att kunna njuta, slappna av och ta det lugnt i stugmiljön är minst lika viktigt som aktiviteter utomhus i fjällen. Så glöm inte bort ytan för avkoppling. I sovrummet har vi valt trägaveln RIGGINS för att fortsätta skapa den gedigna känslan i fjällstugan. Gavelns design med lätt svarvade ribbor inger en luftighet samtidigt som den skapar ett lyxigt uttryck tillsammans med den massiva timmerväggen. Härliga naturmaterial som linne och ull i bäddningen inger en helt rätt helhetskänsla i sovrummet.

PLATS FÖR KREATIVITET

Finns det plats i huset är det också väldigt skönt med en ordentlig sittplats med skrivbord för att kunna skriva, rita eller ta fram datorn. På ovanvåningen i detta hus, under snedtak och kraftiga träplank, har vi valt att placera HALIFAX skrivbord tillsammans med NORWELL snurrstol. Det är en plats i huset där det flödar in ljus och där man har en fantastisk utsikt över trädtopparna, det kan inte bli mer inbjudande och en perfekt plats för både avkoppling och kreativitet. 

BADRUMMET

I badrummet i en fjällstuga är det trevligt att mötas av värmen av olika materialval som harmoniserar med varandra, samtidigt som det är bra om det finns funktion. Vi har valt MILFORD bänk som med sin svartmålade ek matchar fint med övriga svarta detaljer i badrummet och ger möjligheten att kunna lägga ifrån sig kläder och handduk.

NATURNÄRA MATERIAL – EN RÖD TRÅD

Den röda tråden genom ett hus med fjällkänsla är naturmaterial som inger en rustikt rofylldhet. Det skapas med naturmaterial i jordnära toner som matchar varandra. Men var inte rädd för att matcha olika färger av jordnära träslag och naturmaterial, så länge tonerna harmoniserar inger det en extra ombonad känsla till huset.

Inred fjällstuga snö

FAVORITERNA TILL FJÄLLSTUGAN

MER INSPIRATION