Shelton soffa Skye soffbord

HEMMA HOS JESSICA HAMMARGREN

PÅ BESÖK HOS ROWICO HOMES VD

När Rowico Home vann Plaza Interiörs hederspris inom hållbarhet så fick vi även chans att få en liten glimt in i Jessicas hem. Ett hem som genomsyras av en minimalistisk och skandinavisk stil.

Jessica Hammargren

TREDJE GENERATIONEN I FAMILJEFÖRETAGET

Rowico Home startade i Halmstad 1971 av Roland Hammargren. Idag är hans barnbarn Jessica, VD, och hennes bror Fredrik, inköpschef, tredje generationen som driver bolaget.

Jessica var bosatt i Stockholm i flera år innan hon flyttade till huset i Frösakull utanför Halmstad och blev VD för familjeföretaget.

– Tiden var mogen för mig att flytta hem och sedan växte jag in i rollen som VD. Att jag flyttade till just detta hus i Frösakull var egentligen en slump. Jag ville komma nära havet samt vänner och familj, så när jag fick möjlighet att köpa villan som nyproduktion för fem år sedan så var det rätt läge i livet, berättar Jessica Hammargren.


TÄNKA HÅLLBART

Hållbarhet har genomsyrat Rowico Home ända sedan starten 1971 och nu är en del av det arbetet att fokusera på att ta fram så många FSC-certifierade möbler som möjligt. FSC, som står för Forest Stewardship Council, är ett certifikat som säkerställer att allt trä kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk. Så FSC-certifierade möbler är något Jessica fokuserat på i sitt hem.

- Vid min matplats som är hemmets hjärta, där jag umgås med familj och vänner, har jag valt FRED matbord kombinerat med NORWELL stol, båda är FSC-certifierade, säger Jessica.

 

 

ATT DRIVA FÖRETAG

Vad fokuserar då Jessica på när hon driver Rowico Home framåt?

– Att allt ska genomsyras av skandinavisk design är en självklarhet men det som annars är viktigt för mig är att skapa en kultur och ett team av människor som har kul ihop och på riktigt tycker om varandra. Det är det jag lagt mycket tid på senaste åren. Jag satsar även mycket på hälsa och att alla ska må bra, förklarar Jessica.

Hållbarhet är som sagt även viktigt för Jessica och det spiller automatisk över på vardagen hemma, allt från att källsortera till att köra hybridbil. Jessica berättar vidare;

– Jag handlar mycket second hand och försöker att inte konsumera i onödan. Alla små delar där man kan tänka till, exempelvis ta tåget istället för flyget. Givetvis också att köpa möbler som håller över tid.

 

 

ATT INREDA ETT HEM

Jessica har alltid lutat sig mot en typiskt minimalistisk och skandinavisk stil på hemmet. Det bästa hon vet är när det är rent och få noga utvalda saker framme. Då infinner sig ett lugn i tillvaron.

– Min hjärna är ett kaos och beslut går ofta snabbt, så det behöver vara städat runt omkring mig, skrattar Jessica.

Kläder som Jessica väljer är ofta färgglada men när det kommer till inredningen så faller valet på beige, brun och svart.

– Jag önskar att jag vore en person som valt mer färg i hemmet, men trivs med en neutral jordnära bas för att hitta harmoni. Därför har valet ofta blivit svarta möbler i mitt hem, exempelvis som HOLTON avlastningsbord och SKYE soffbord, avslutar Jessica hemma i sitt hem.

 

MER INSPIRATION