Emmet matbord Rodham stol

HEMMA HOS GIOVANNA HILKE

HILKE COLLECTION MÖTER ROWICO HOME

När Giovanna Hilke, grundaren av varumärket Hilke Collection, upptäckte Rowico Home så hittade hon flera möbler som hon älskade och som fick flytta in i hennes villa utanför Linköping.

TIDLÖS, VACKER DESIGN

Giovanna Hilke startade 2015 varumärket Hilke Collection. Ett företag som tar fram egendesignade inredningsprodukter, smycken och porslin i klassisk, feminin och stilren design. Visionen bakom varumärket är att skapa tidlös och vacker design för moderna och eleganta hem, skapat med kärlek och ansvarsfull produktion. Något som Giovanna och hennes företag har gemensamt med Rowico Home.

Efter att Giovanna, under en mässa i Stockholm, fick upp ögonen för Rowico Home så inredde hon en stor del av sitt hem med Rowico Home möbler.

INREDER MED ROWICO HOME

Giovanna har inrett många boende genom åren och har även vid sidan av sitt företag läst till inredningsarkitekt. Så intresset för inredning är stort. Och senast hon gjorde om vardagsrum och matplats hemma hos sig själv så föll valet på flera möbler från Rowico Home.

- När jag fick upp ögonen för Rowico Home och deras snygga möbler som är designade och skapade med ett hållbarhetstänk så kände jag direkt att jag vill satsa på en grund från dem när vi skulle renovera hemma, berättar Giovanna.

KOMBINERAR BRUN OCH VITPIGMENTERAD EK

Valet föll på EMMETT matbord tillsammans med RODHAM stol vid matplatsen. En fantastiskt kombination där den vitpigmenterade eken möter den bruna eken.

Som pricken över i-et matchar Hilke Collections ljusstakar Alto Basso i förnicklad mässing och valnötsoljad ek fantastiskt bra med möblerna.

HAMMOND I VARDAGSRUMMET

I Giovannas vardagsrum fick HAMMOND soffa och soffbord ta plats under AUCKLAND matta.

- Jag älskar verkligen känslan av exklusivitet, hög kvalitét och genomarbetad design så valet till vardagsrummet föll enkelt på Hammond soffbordet med brun marmor och underredet i brunoljad ek, vilket är genomgående på både soffbord och soffa.

HISTORIEN OM HILKE COLLECTION

Giovanna är en väldigt spännande person som gjort en fantastisk resa med sitt företag. Hur startade allt?

- Jag har alltid varit kreativ sedan jag var barn och efter gymnasiet utbildade jag mig till maskiningenjör. Jobbad med det i några år men i samband med mitt andra barn och att min pappa gick bort så fick jag ett annat perspektiv på livet och slutade då som ingenjör och började satsa på min hobby. Jag började tillverka egna ljusstakar av kopparrör, betongbord och andra kreativa projekt. Först var det bara en hobbyverksamhet, men allt eftersom efterfrågan ökade så fick vi göra om ett rum i bostadsrätten som vi då bodde i till lagerlokal. Jag skapade produkter och sprang ner till Ica flera gånger per dag för att skicka beställningar. Tillslut blev det inte hållbart längre utan jag började istället fokusera på att designa och skicka in till olika fabriker tills jag hittade en bra tillverkare som arbetar med hållbarhet och kvalité. Efter att produktionen gick i lås tog Hilke Collection fart på riktigt och jag har sedan dess fortsatt att arbeta med det jag brinner för, berättar en nöjd Giovanna.

INSPIRATION KAN FINNAS ÖVERALLT

Vad inspirerar dig i ditt formgivande och när du inreder?

- ALLT! Skogen, hus, vägar, torg, människor och känslor. En av mina favoritringar är inspirerad från en lampa som jag såg i kombination med en borg i södra Italien.

Hos Giovanna, både hemma hos och i hennes designs, är det en blandning mellan jordnära färger, trä, marmor, metall, sten och glas. Allt som för Giovanna representerar en vacker och tidlös design.

Giovanna Hilke

MER INSPIRATION