Hammond soffa och soffbord

HEMMA HOS FAMILJEN JUNGEBRANT

BARNANPASSAD INREDNING

Jonatan Jungebrant med familj har precis flyttat in i ett nytt klimatneutralt hus. Vid valet av möbler var fokuset att de ska fungera med tre små trillingar i vardagen och att det skulle vara enkel, tidlös design som är hållbar i många år.

INREDA KLIMATNEUTRALT HUS

Familjen Jungebrant har precis flyttat in i ett nybyggt klimatneutralt hus utanför Göteborg och är i full gång med att inreda det. Pappa Jonatan som bl a jobbar som fotograf och filmare älskar inredning och dokumenterar nu allt de gör i huset. Materialet sparar de för att i framtiden kunna visa sina fyra barn men även för att dela med sig av i sina sociala kanaler, bl a driver familjen en omtyckt Youtube-kanal.

– Vi sålde vårt tidigare hus innan det nya blev färdigt. Vi bodde därmed i ett tillfälligt boende under ett halvår och hade magasinerat största delen av vårt hem. Att flytta runt med trillingar två gånger under så kort tid är inget jag rekommenderar, men nu är vi äntligen på plats i vårt nya hus och jag och min fru njuter för fullt av att inreda alla rum. Med tanke på att huset är klimatneutralt har vi också ett hållbarhetstänk med oss i de saker vi väljer att plocka in i huset.

Jonatan Jungebrant 4
Jonatan Jungebrant 3

FOKUS PÅ BARNVÄNLIG INREDNING

Nu när de äntligen är på plats i det nya huset fokuserar familjen på att inreda det med enkelhet och tidlös skandinavisk design.

– Eftersom vi har tre små trillingar har vi tänkt på att de möbler vi valt till huset ska vara hållbara och lättstädade. Det är även viktigt med möbler som har rundade kanter och ben för att minska risken att de skadar sig.

Familjen upptäckte Rowico Homes möbler under tiden i sitt förra hus och nu när de skulle inreda sitt nya hus föll många av valen återigen på Rowico Home.

– Dels så hittade vi många möbler som passade de kriterier vi hade gällande funktion, och sedan älskar vi varumärket och deras hållbarhetstänk samt trämaterialen som ger en harmonisk och lugn miljö som passar perfekt för vår hektiska vardag.

5 TIPS OM HUR MAN SKA INREDA NÄR MAN HAR SMÅ BARN

Jonatan har några goda råd att dela med sig av inför val av möbler när man har små barn i sitt boende:

1. Håll hemmet enkelt och avskalat

2. Satsa på melerade tyger som trollar bort fläckar

3. Välj bord med rundade kanter

4. Soffor med ben gör att dammsugaren lätt kommer under

5. Slitstarka och hållbara material 

MATPLATS MED VITPIGMENTERADE TRÄMÖBLER

I hela den öppna planlösningen i huset är vitpigmenterade trämöbler genomgående. Vid matplatsen föll valet på WESTWVILLE matbord och RODHAM matstol.

– Vi älskar hur det vitpigmenterade trämaterialet smälter in i hemmet och skapar harmoni. Lättheten i WESTVILLE och RODHAM var det vi föll för. Det är en gedigen matgrupp men den andas ändå lätthet. Vi ser fram emot många middagar här framöver.

Trots utmaningarna med byggprocessen och att samtidigt ta hand om trillingar, har de nu ett drömhem där de kan njuta av vacker och funktionell inredning.


Följ Familjen Jungebrant på Youtube.

MER INSPIRATION