Hammond soffa Brooksville soffbord Arkihem

HEMMA HOS ARKIHEM

ATT INREDA ETT VARDAGSRUM

Arkitekten Anela Tahirovic som driver Instagramkontot @arkihem inspirerar sina följare med sin härliga inredning. Nedan listar vi hennes tips för att inreda ett vardagsrum med känsla.

VEM ÄR ARKIHEM?

Instagramkontot @arkihem drivs av arkitekten Anela Tahirovic som bor med sin familj strax utanför Malmö. Hon jobbar som arkitekt och tycker att det roligaste är att skapa rum där vi människor trivs och mår bra.

Under en vanlig dag i hennes liv är det full rulle med jobb från tidig morgon till sen eftermiddag. Efter en intensiv arbetsdag är det fokus familj och då gillar de att laga mat, sporta och umgås tillsammans. Det blir också en hel del fix med huset och deras stora trädgård. Anela trivs bäst i vackra, funktionella och ordningsamma miljöer och är något hon gärna ägnar tid åt att skapa.

Arkihem

TIPS PÅ HUR DU INREDER ETT VARDAGSRUM MED KÄNSLA

När man ska skapa en härlig känsla i ett vardagsrum så tycker Anela att det är viktigt att tänka på att syftet är att umgås och att se varandra.

Om det finns utrymme i hemmet är det trevligt att placerat två soffor mittemot varandra och ett soffbord i mitten. I vårt hem valde vi BROOKSVILLE soffbord med en marmorskiva som vilar på en träunderrede i ek, vilket skapar en härlig känsla med de olika naturmaterialen och blir en snygg centerpiece att mötas runt.

– Den bruna tonen, spräckliga marmorn och trädetaljerna på soffbordet som vi valt i vårt vardagsrum skapar den där varma och ombonade känslan som man vill uppnå i ett vardagsrum, då kan man tillåta sig själv att inreda rummet lite mer avskalat vilket inger en lyxig och minimalistisk känsla. För att skapa en helhet och harmoni så komplettera gärna soffan med några väl utvalda kuddar och en pläd. Viktigt är också att välja rätt storlek på matta, gärna en så stor variant så att alla möbler får plats och får en inramning.

ATT STYLA RUNDA SOFFBORD

Soffbordet är, enligt Anela alltid blickfånget i vardagsrummet. Därför tycker hon att det är viktigt att satsa på en vacker vas med blommor tillsammans med ljusstakar, gärna i lite olika höjder. När det kommer till runda soffbord så är det också trevligt om de runda formerna återkommer i de saker man väljer.

– Mitt tips är avskalat fast ombonat. Inte helt lätt, men satsa på få saker som du gillar och som är vackra att titta på. Då kommer man långt med att skapa en härlig känsla i vardagsrummet.

Fortsätt inspireras av Anela på Instagram @arkihem

Arkihem Brooksville soffbord Hammond soffa3
Arkihem Brooksville soffbord Hammond soffa4
Arkihem Brooksville soffbord Hammond soffa5

MER INSPIRATION