34 kvadrat kök px

ROWICO HOME HOS @34KVADRAT ETT KÖK MED KONTRASTER

SVARTA DETALJER HOS @34KVADRAT

Emelie Ekman, känd som @34kvadrat från Instagram och egen blogg, har nyligen flyttat in i ett nytt hus med ett underbart kök i ek. För att skapa kontraster men samtidigt plocka upp de svarta detaljerna i huset har Emelie valt en helt svart matgrupp som står i centrum i köket.

STILRENT KÖK MED KONTRASTER

Emelie startade sitt konto @34kvadrat för 10 år sedan, i sin 34 kvadrat stora lägenhet, och hennes inredningsstil har sedan dess tilltalat många. När hon nu flyttat till ett hus på ca 180 kvadrat följer många henne med spänning. Hennes stil i detta mer moderna hus har utvecklats till att vara lite mer kontrastfull, fortsatt med en fantastisk känsla för varje rum hon inreder.

Ett av de rummen som Emelie verkligen ville skapa en kontrast i var köket.

– När vi flyttade in så tog vi över ett fantastiskt kök i ek. Köket har en modern känsla med raka linjer och svarta detaljer. Jag ville verkligen att köket skulle få stå i centrum när vi flyttade in, så då kändes det naturligt att ta upp det svarta i matgruppen och verkligen skapa kontraster, berättar Emelie.

34 kvadrat Emelie Ekman

MATPLATSEN I CENTRUM

Val av möbler till matplatsen i köket blev då EMMETT matbord, RODHAM stol och HALIFAX skåp.

– Jag upptäckte av en tillfällighet Rowico Homes fina matbord av trä på Instagram. När jag såg deras EMMETT matbord så föll jag direkt för dess raka linjer och massiva träkonstruktion. När jag sedan kollade vidare på sortimentet med stolar så gillade jag även RODHAM stol som har ett nätt uttryck samtidigt som den tar för sig i den svarta färgen. Som pricken över i:et blev det även ett HALIFAX skåp i ribbat trä. Allt detta tillsammans blev verkligen en snygg kontrast till köksinredningen samtidigt som det gifter sig då allt är i massivt trä, säger Emelie.

Emmet matbord Rodham stol
34 kvadrat Emmet matbord Rodham stol

TIPS PÅ INREDNINGSDETALJER I KÖKET

För att skapa en hemtrevlig känsla i ett modernt kök har Emelie satsat på några få noga utvalda produkter.

– Jag älskar lampor och har hittat en perfekt lampa över matbordet. Den är enkel i sitt uttryck, samtidigt som dess rundade design mjukar upp rummet och matgruppen. Sedan älskar jag levande ljus och blommor, så det är en självklarhet på matbordet. Jag gillar också att plocka upp färgen på  blommorna i något mer som ett fat, skål eller vad det kan vara. Jag tycker även det är snyggt att ställa fram skärbräda, bok och någon snygg kanna eller karaff. Helt enkelt saker jag gillar att ha framme och titta på varje dag, avslutar en nöjd husägare.

Följ gärna Emelie Ekman på Instagram @34kvadrat

34 kvadrat kök

MER INSPIRATION