Nagano matbord Rodham stol Jul 2

INSPIRATION EN STILFULL JUL

ENKLA TIPS FÖR EN STÄMNINGSFULL JUL

Många kan tycka det är svårt att pynta inför julen. Det är inte hos alla tomtar och julens färg rött fungerar så bra med resten av heminredningen. Vårt tips är då att ta in naturen och ta tillvara på det du har nära till hands. Skapa en enkelhet, men samtidigt en stilfull och mysig jul.

TA IN NATUREN

Ett enkelt sätt att skapa en trevlig känsla i rummet är att ta in något från naturen. Ta exempelvis in en tallkvist och låta den få tala för sig själv. Inget är vackrare än att ta in olika årstiders växtlighet i hemmet.

Ta in naturen Rowico Home

TÄND LJUS

Något som skapar en stilfull och mysig känsla är levande ljus. Stearinljus finns i alla olika former och storlekar men oftast är det vanliga enkla kronljuset mest stämningsfullt.

Tänd ljus Rowico Home px

DUKNING

Under juletid handlar mycket om att umgås med familj och vänner. Därmed blir det ofta ett antal middagar. Vid dukning till en middagsbjudning så handlar det om att skapa en trevlig känsla. Tänk då återigen enkelt. Ta in kvistar från naturen, lägg fram några julkulor, återanvänd eller gör nya tygservetter av något du redan har hemma. Sist men inte minst så kan det vara fint att skapa en bordsplacering i form av ett paket. Slå in med ett neutralt papper och använd ett snöre som du tycker om och fungerar med resten av dukningen.

Dukning 1
Dukning 2

JULGRAN

Julgranen är ett säkert kort för att skapa en stämningsfull jul. När man ska ta in granen har sedan tradition ofta skett dagen innan julafton, detta är något som allt fler har ruckat på och en del tar in den redan till första advent. När den kommer in och om det är en äkta gran eller konstgran är helt upp till dig själv, men om man har möjlighet att ha en gran så är det ofta en stämningshöjare som skapar en mysig jul. Pynta med det du tycker bäst om, men det behöver inte vara mycket eftersom granen är fin i sig själv.

Clearbrook
Julklappar

STRESSA INTE

Det viktigaste av allt i juletid är att inte försöka stressa. Det som skapar den mest stämningsfulla julen är ett lugn, därför hoppas vi att enkelheten i våra tips blir en julklapp till dig från oss på Rowico Home.

Pepparkaksbak

MER INSPIRATION