BANNER BLOGG

KREATIVT OCH INSPIRERANDE DIY - SKAPA EN EGEN VAS

SKAPA EN PERSONLIG OCH ENKEL VAS 

Har du någon sliten vas eller kruka hemma som du tröttnat på? Då ska vi visa dig vad du enkelt kan göra med hjälp av lite lera och färg.

DETTA BEHÖVER DU

  • Lufttorkad lera
  • En gammal vas eller kruka
  • Kavel
  • Verktyg för texturering
  • Akrylfärg

SÅ HÄR GÖR DU

Tvätta av din kruka noga och låt torka så att leran fastnar ordentligt. Kavla sedan ut leran, men tänk på att inte göra den för tunn eftersom du ska göra mönster i den senare. Lägg leran försiktigt på krukan och skär till så att du får raka kanter, det gör det enklare att passa in nästa bit.
Kavla ut en ny bit lera och lägg på tills du täckt hela krukan. Med hjälp av lite vatten kan du snygga till skarvar och andra ojämnheter i leran.

Ta ett verktyg med ett runt skaft och gör önskat mönster. Vara kreativ och skapa olika mönster, det är bara fantasin som sätter gränser!

Kanske är du nöjd med din vas nu eller så vill du måla den. Vi har målat med akrylfärg, men om du har lite snickerifärg eller liknande hemma så går det precis lika bra. Vi målade en liten bit i taget och torkade av en del av färgen innan den hann torka för att få ett jämnt resultat. Vi blandade sedan i lite svart färg för att få ännu mer liv i färgen. Testa att måla flera lager och experimentera med olika färger. När du är nöjd med ditt resultat så låter du den torka och sen har du en snygg vas att ställa på ditt sideboard, vitrinskåp eller varför inte på ditt matbord till kvällens dukning!